ŽENA STENA! Oglasila se lepa glumica nakon VELIKE OPERACIJE: "Izvadili su mi maternicu, jajovode i jajnike"
Olivija Man, Foto: Printscreen Instagram/oliviamunn

POTRESNO

ŽENA STENA! Oglasila se lepa glumica nakon VELIKE OPERACIJE: "Izvadili su mi maternicu, jajovode i jajnike"

Glumica je u martu saopštila da joj je dijagnostikovan rak dojke i da je imala dvostruku mastektomiju

Objavljeno: 12:12h

Čuvena gumica otkriva nove detalje svoje borbe za zdravlje nakon što joj je prošle godine dijagnostikovan rak dojke. U novom intervjuu za Vogue zvezda "Newsroom" rekla je da je nedavno imala histerektomiju.

"Izvadili su mi maternicu, jajovode i jajnike", rekla je glumica Olivija Man i napomenula da je procedura koja je obavljena prošlog meseca, bila alternativa uzimanju leka za lečenje raka koji je uzrokovao ekstremnu iscrpljenost.

"Bila je to velika odluka ali i najbolja odluka za mene jer sam potrebna svojoj porodici", naglasila je.

Oliviji Man izvadili maternicu, jajovode i jajnike
Oliviji Man izvadili maternicu, jajovode i jajnikefoto: Printscreen Instagram/oliviamunn

Podsetimo, Olivija Man i njen partneri glumac Džon Malejni imaju sina Malkoma (3)."Džon i ja smo dosta razgovarali o tome i nemamo osećaj da smo završili sa proširenjem porodice", dodala je glumica.

Man koja je dva puta zamrzla svoje jajne ćelije, rekla je da je prošla još jednu rundu uzimanja jajnih ćelija pre nego što je krenula sa histerektomijom, u nadi da će se napraviti embrion koji će se koristiti za surogat majčinstvo. Kada je njen lekar kasnije rekao da su dobili dva zdrava embriona, ona i njen partner su zaplakali.

Čuvena gumica otkriva nove detalje svoje borbe za zdravlje
Čuvena gumica otkriva nove detalje svoje borbe za zdravljefoto: Printscreen Instagram/oliviamunn

Glumica je u martu saopštila da joj je dijagnostikovan rak dojke i da je imala dvostruku mastektomiju.

"U februaru 2023. sa ciljem da se aktivnije brinem o svom zdravlju, otišla sam na genetsko testiranje. Dva meseca kasnije dijagnostikovan mi je rak dojke. U proteklih 10 meseci imala sam četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu, ne mogu ni da izbrojim koliko", napisala je na Instagramu.

Glumica je u martu saopštila da joj je dijagnostikovan rak dojke
Glumica je u martu saopštila da joj je dijagnostikovan rak dojkefoto: Instagram printscreen/oliviamunn

Zvezda “Newsroom” i njena sestra Sara Pots bile su negativne na BRCA gen, najpoznatiji gen koji uzrokuje rak, njen nalaz mamografija bio je dobar, ali je lekar odlučio da izračuna njen rizik od raka dojke koji mogu da najave ovi simptomi. Napomenula je da joj je to spaslo život kao i da je taj rizik bio 37 odsto. Otišla je na magnetnu rezonancu, zatim na ultrazvuk i konačno je urađena biopsija koja je potvrdila da glumica ima luminalni tip B rak u obe dojke, što je "agresivan, brzi" karcinom. Mesec dana kasnije obavljena je dvostruka mastektomija.

“Jednog dana sam se osećala potpuno dobro, sledeći dan sam se probudila u bolničkom krevetu nakon 10-časovne operacije”, napisala je i dodala. “Imam sreće. "Uhvatili smo" ga uz dovoljno vremena da sam imala šansu".

Bonus video:

02:05

Smederevac zapevao na krštenju

(Espreso / Blic žena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.